Поглед към САЩ

Покажи:
Сортировка:
Братята основатели
В това забележително историческо четиво носителят на наградата "Пулицър" Джоузеф Елис прави любопитна ретроспекция на революционните събития, довели до създаването на американската нация. В самия край на 18 век група необикновени личности - Джон Адамс, Арън Бър, Бенджамин Франклин, Алекзандър Хамилтън, Томас Джефърсън, Джеймс Мадисън и Джордж Вашингтон - обединяват идеите на Декларацията на незави..
15.00 лв.
Без данък: 15.00 лв.
Кратка и забележителна история на Ню Йорк
Ню Йорк е град с магическо привличане, един от символите на Америка - с разнообразните си квартали, с колоритните авенюта и най-вече с толерантността и непресъхващата жизненост на своите жители. Орисан е да е населен от имигранти. Именно енергията на тези най-различни по произход и съдба хора го превръщат във вълнуващия и неповторим космополитен град, какъвто е днес. Прекрасните илюстрации от м..
14.00 лв.
Без данък: 14.00 лв.
Кратка история на Америка
Могъществото на една държава винаги се корени в нейните традиции и история. В тази книга са подбрани 200 от най-важните събития в историята на Америка между 40 000 години пр. Хр. и атентатите от 11 септември 2001 год. Освен документални факти са обяснени и идеите, концепциите и понятията, изградили устоите на американската нация. Читателят се докосва и до онези открития и изобретения, с коит..
10.00 лв.
Без данък: 10.00 лв.
Американските индианци: илюстрована енциклопедия
 От племето абнаки до племето зуни - в тази уникална книга ще прочетете всичко за бита, обичаите и митологията на индианските племена от Северна Америка. Най-известните индиански вождове, ритуалите и необичайното изкуство, индианските езици, облеклото на индианците и техните оръжия - това са част от темите на увлекателното четиво, което ни запознава с един свят, от който можем да научим много..
15.00 лв.
Без данък: 15.00 лв.