• Banner3
 • Banner4
 • Banner 7
 • Banner 9
 • Banner 8

Условия за ползване

УСЛОВИЯ ЗА ПОЗЛВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН НА ИЗДАТЕЛСТВО „СЛЪНЦЕ“ SLUNTSE.COM

Тези общи условия представляват договор за покупко-продажба между издателство „Слънце” или sluntse.com и Потребителите.


Потребителят има възможност да закупи предлаганите в sluntse.com стоки като направи заявка и заплати съответната продажна цена. Потребителят е длъжен преди закупуване на стоките да изрази съгласие с Условията за ползване, с което се счита за обвързан с клаузите и се задължава да ги спазва.
 

1. ОБЩИ ПРИЛОЖЕНИЯ:
Това е онлайн-магазин за електронна търговия, който е предназначен за продажба на книги;
„Потребител“ или „Клиент“ е всяко физическо или юридическо лице, което има регистриран клиентски профил в електронния магазин или ползва сайта като гост без регистрация и се е съгласило с настоящите Условия за ползване.

Потребителят се съгласява да предоставя вярна и актуална информация в регистрационната форма. Sluntse.com си запазва правото да прекрати или откаже достъп до услугите на sluntse.com на потребители, които предоставят невярна информация.
 

2. ИНФОРМАЦИЯ ЗА СТОКИТЕ

 • Всеки артикул се описва с основните си характеристики, изображения и продажна цена. 
 • Sluntse.com си запазва правото да извършва промени в публикуваните продукти, цени и услуги.
   

3. ДОСТАВКА НА СТОКИ

 • Поръчаната стока се доставя на Потребителя при заявката за покупка.
 • Поръчаната стока се доставя подходящо опакована.

ДОСТАВКА:

Уважаеми, клиенти, с цел подобряване на куриерските услуги на издателство „Слънце“, от януари 2017 г. , всички книги поръчани от сайта www.sluntse.com, ще се доставят, чрез куриерска фирма РАПИДО според условията описани по-долу. 

 • Доставки на територията на България чрез куриерска фирма RAPIDO* (цените са в сила от 1 октомври 2017)

– Доставката за  гр. София и района, е на стойност 3,20 лв. и е за сметка на получателя. Срок за доставка: до 2-4 работни дни. Ако клиентът желае срокът за доставка да бъде по-кратък за 1 работен ден / 24 часа, доставката ще бъде 4,50 лв. и е за сметка на получателя.  При наличие на обстоятелства, водещи до забавяне изпълнението на поръчката, клиентът ще бъде навременно уведомен на посочените за контакти телефон или имейл. Пратките се доставят от „Рапидо Експрес енд Лоджистикс“ ООД.

– Доставката за населени места извън гр. София, до всички населени места в България, е на стойност 4,50 лв. и е за сметка на получателя. Срок за доставка: 2-3 работни дни за всички големи градове. Селата се обслужват по график, който можете да видите на www.rapido.bg/information/grafik-za-obsluzhvane При наличие на обстоятелства, водещи до забавяне изпълнението на поръчката, клиентът ще бъде навременно уведомен на посочените за контакти телефон или имейл. Пратките се доставят от „Рапидо Експрес енд Лоджистикс“ ООД за всички населени места в България, които се намират извън община София. 

 • Доставки извън територията на България

Транспортните разходи са за сметка на Потребителя и се определят в зависимост от предпочитания от Потребителя начин за доставка – уговарят се допълнително чрез електронната поща office@sluntse.com.​

 

БЕЗПЛАТНИ ИЗДАНИЯ „БИБЛИЯ ЗА ДЕЦА“ , „НОВ ЗАВЕТ“ И „ХРИСТИЯНСКА ЕТИКА“

Транспортни разходи се начисляват и за безплатите издания  – цената зависи от избрания от Потребителя начин за доставка - уговарят се допълнително чрез електронната поща office@sluntse.com.

 

4. МЕТОДИ НА ПЛАЩАНЕ

 •  наложен платеж (дължимата сума се заплаща на куриера при доставката).
 •  по банков път (дължимата сума се превежда по предоставената банкова сметка на издателство „Слънце“, като в основанието за плащане се посочва номера на поръчката. Поръчката се изпълнява след постъпването на дължимата сума по сметката на издателство „Слънце“.​

​​

5. СТОЙНОСТ НА ПОРЪЧКАТА
Цените на книгите са в български лева с включен ДДС. Обявената за всеки един продукт цена важи за 1 (един) брой. Стойността на поръчката се формира като сбор от цените на поръчаните продукти плюс стойността на куриерската услуга, според съответния зададен за доставка район. Всички цени са крайни, в български лева и не подлежат на промяна от момента на подаване на поръчката до нейното плащане.
 

6. ОТМЯНА НА ПОРЪЧКА
Sluntse.com може да отмени направена поръчка в случай, че :

 • поръчаните артикули на се налични;
 • при възникнала техническа грешка;
 • некоректно или непълно подадена информация от потребителя в регистрационната форма.

При настъпване на някое от горепосочените обстоятелства Потребителят се уведомява по e-mail или телефон, посочени в регистрационната форма.
 

7. ОТКАЗ (АНУЛИРАНЕ) НА ПОРЪЧКА И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМА 
Според чл. 53 от ЗЗП от българското законодателство, клиентът може в седемдневен срок да се откаже от направена поръчка, като sluntse.com се задължава да върне обратно получената сума. Отказът от поръчка се извършва чрез електронната поща office@sluntse.com. Заплатената сума се превежда по сметката на клиента след като бъде получена стоката на адреса на издателство „Слънце”. Върната стока се приема само ако е в подходящ търговски вид. Срокът за връщане на стоката, е не повече от 3 работни дни от датата на отказа на поръчката. Разходите по връщане на закупената стока са за сметка на купувача. 
 

Условията за ползване могат да бъдат променяни по всяко време от издателство “Слънце”, като издателството се задължава да уведоми потребителите чрез сайта си за настъпилите изменения.