Апартамент в Рим

Апартамент в Рим

Цена: 12.00 лв.
Автор: Пени Фийни
Наличност: Няма наличност
Количество:

Вечният град е място, в което по неповторим начин се преплитат история и съвременност, богатство и мизерия, разточителност и оскъдица.

 

40-годишната англичанка Джина повече от 20 години живее и работи в Италия. След края на кариерата си на модел, тя започва да се занимава с художествена фотография. Живее сама в апартамент в Трастевере - популярния бохемски квартал на Рим. Независима е. Може би любовникът й не е точно това, което иска и красивият й апартамент има нужда от ремонт, но не може да имаш всичко през цялото време. Погълната е от последния си творчески проект – да улавя образите на младите мъже, пристигащи в Италия като бежанци, мизерстващи и уязвими, и да направи изложба, която би могла да предизвика обществен интерес и съчувствие към тях.

 

Саша, самотна английска тийнейджърка на лятно езиково училище, пресича пътя на Джина и несъзнателно преобръща света й. Невинното любовно увлечение на Саша и един от моделите на Джина – имигрант от Афганистан, загубил всичките си близки – създава усложнения, които нито една от двете не си е представяла.

Саша се заплита в история, която я принуждава да порасне и да вземе трудни решения . Джина ще трябва да се бори не само с непочтените опити да бъде изгонена от жилището й, но и със сенките от миналото и болезнените спомени.

 

„Ние всички си имаме едни или други позорни тайни. Понякога правим лоши, глупави неща. Но сме способни да правим и добрини.”

 

Ще може ли Джина да се помири с миналото си?

 

Пени Фийни е родена в Кембридж и е работила в Рим, Лондон и Ливърпул. „Апартамент в Рим” е втората й книга и е вдъхновена от дългогодишната й страст към Италия. Дебютната й книга – „Онова лято в Ишия”, издадена през 2011 г., става бестселър на Ню Йорк Таймс. 

 

Описание
13/20 см 13 х 20
2022 2014
240 384
250 гр. 254 гр
ISBN: 978-954-742-281-0 978-954-742-204-9
Мека мека
Павел Талев Мария Михайлова

Оценете

Вашето име:

Вашето мнение:

Рейтинг: Лош Добър

Въведете кода от картинката: