Журналисти и медии

Покажи:
Сортировка:
Журналистическа етика
Етиката на журналиста е висш белег за професионализъм и отговорност към обществото. Книгата на Джон Мерил представлява мащабно изследване върху философските устои на журналистическия морал. Авторът анализира съвременното състояние на журналистиката и проблемните области в отношенията между обществото и медиите. Задълбочено са разгледани причините за публичното недоверие към журналистите и разпрост..
12.00 лв.
Без данък: 12.00 лв.
Изкуството на интервюто
Доброто интервю е изкуство, което трябва да овладее всеки журналист. Няма по-добър учител от практиката и няма нищо по-ценно от опита на професионалистите за това как се подхожда към различни типове хора, как се извлича информация и как се прави сполучлив материал. Чрез примери от опита на водещи журналисти книгата показва как журналистът може да развие личностни качества като умението да слуша, д..
10.00 лв.
Без данък: 10.00 лв.
Журналистиката. Принципи и практика
Тази книга е класическо помагало за обучение на настоящи и бъдещи журналисти, защото съчетава в себе си опита и препоръките на практикуващите тази професия с академичните теории за основните понятия в журналистиката. ..
15.00 лв.
Без данък: 15.00 лв.
Зад кулисите на вестниците
Двама американски медийни асове предлагат остроумен, елегантен и задълбчен анализ на вестника и неговите рицари - журналистите: -призванието на вестниците; правилата на играта във вестникарския бизнес - стандарти, типове организация на периодичния печат; -същност на новините; -източници на новини; -характеристики и недостатъци на журналистите; -отношения между общество и медии; -тенденции в развит..
12.00 лв.
Без данък: 12.00 лв.
Елементите на журналистиката
Ако се чудите защо новините са банални и мислите, че журналистите не ви разбират - тази книга ще се съгласи с вас. Ако сте журналист и искате да откликвате по-добре на потребностите на аудиторията, тази книга е най-вече за вас. Двама изтъкнати американски журналисти - Бил Ковач (председател на Комитета на ангажираните журналисти) и Том Роузънстийл (директор на Проекта за достойна журналистик..
10.00 лв.
Без данък: 10.00 лв.
Илюстрована история на авторското право
- Как да попречите да ви откраднат идеята за книга, за филм, за компютърна игра...? - Какво е бъдещето на авторското право в необятното пространство на Интернет? - На какви санкции ще бъде подложен този, който нарушава Законът за авторско право? Тази книга е единственото цялостно и задълбочено изследване върху авторското право, което се появява на български език. Със своя жив език, с помо..
15.00 лв.
Без данък: 15.00 лв.
Маркетинг и реклама за електронни медии, кабелни системи и интернет
Как една медия може да успее? Как да привлечем точните потребители пред екрана? Как да създадем печеливши рекламни стратегии? Тази книга ни помага да си представим бъдещето в маркетинга и рекламата за медии и е най-пълното ръководство по тази тематика, публикувано досега в света. ..
9.00 лв.
Без данък: 9.00 лв.
Маркетинг в книгоиздаването
 "Маркетинг в книгоиздаването" разкрива тайните на маркетинговия процес по отношение на книгата. Съдържа практическа информация за творчески стратегии, които увеличават продажбите в условията на един конкурентен и бързо променящ се пазар. Това е безценно помагало за специалисти в областта на маркетинга и работата с книгата, за студенти по книгоиздаване, както и за всеки, който се интересува о..
7.00 лв.
Без данък: 7.00 лв.
Новини на деня, вечни истории
Има ли криза в списването на новините? Как да разпознаен почтената журналистика? За да отговори на тези и на много други въпроси, авторът на тази мъдра, остроумна и страстно написана книга тръгва от древните истории, предавани от уста на уста, забавлявали и вълнували прадедите ни. И показва как медиите днес успяват да моделират мнението ни за всичко. ..
8.00 лв.
Без данък: 8.00 лв.
Как се пишат новини
Как се прави вестник, как електрониката замени печатарското мастило, кои са основните елементи на новинарския стил, кои са традиционните похвати при писане на статии и новини? Всичко това и още много важни теми са засегнати в тази книга. Тя представлява интерес както за журналисти и репортери, така и за широк кръг читатели, които започват деня със своя любим вестник. ..
7.00 лв.
Без данък: 7.00 лв.