Юношеска енциклопедия Larousse

Покажи:
Сортировка:
Книгата
Кой е изобретил криминалния роман? Кога се е появил любовният? Какво е значението на изобретението на Гутенберг за цивилизацията на човечеството? Защо се казва, че Балзак е написал един-единствен роман от 90 книги и 2000 действащи лица ? Защо най-известният сборник с приказки от Изтока носи името "Хиляда и една нощ", кога как и от кого е създаден? Кой е легендарният и поучителен Лафонтен, защо е п..
19.00 лв.
Без данък: 19.00 лв.
Музиката
Защо казваме, че пианото е "кралят" на инструментите? Какви са особеностите на григорианското пеене? Що е соната, концерт, симфония, опера? Колко опери е написал Моцарт? А Бетховен? Кои са големите композитори на романтизма? А на ХХ век? Какво дължи рокендролът на музиката на чернокожото американско население? Какво наричаме уърлд-музик? Защо музиката на Китай и Индия е толкова различна от европей..
17.00 лв.
Без данък: 17.00 лв.
История на света
Тази книга описва големите исторически събития във всички страни на света от праисторията дo наши дни. • Кога хората са открили писмеността? • Как са строени пирамидите? • За колко време е построена Великата китайска стена? • Как са живели обитателите на големите древногръцки градове? • Кога е прокопан Суецкият канал? • Кой побеждава в Първата и Втората световна война? • Как се развива светът след..
19.00 лв.
Без данък: 19.00 лв.
Математика и информатика
В математиката има символи, които образуват свой собствен език, теореми, които се доказват, аксиоми... Но кой е направил тези открития и за какво ни служат те? Книгата е разделена на пет части. Всяка от тях започва със съдържание, в което са изброени разгледаните глави.  Фотографиите, които са на две страници, разположени преди всяка глава, илюстрират значението на математиката.  На п..
19.00 лв.
Без данък: 19.00 лв.
История на изкуството
В юношеската енциклопедия "История на изкуството" ще намерите отговори на много въпроси, като например: как се създава скулптура; защо повечето шедьоври на египетското изкуство са открити в гробници; кой е предпочитаният жанр на римските скулптори; защо в ислямското изкуство се използват най-вече геометрични мотиви; какви техники използват японските творци; каква е разликата между романското и гот..
19.00 лв.
Без данък: 19.00 лв.