Честито, господине!
Честито, господине!

Честито, господине!

Цена: 12.99 лв.
Автор: Азиз Несин
Наличност: Няма наличност
Количество:

Всепризнатият майстор на хумора Азис Несин, ни предлага трийсет и два разказа, в които можем да се докоснем и да почувстваме неизчепраемото духовно и словесно богатство на гениалния сатирик. В разказите всеки може да открие себе си в онази общочовешка душевност, която ни прави еднакви – и слаби, и силни; и дребнави, и великодушни; и онеправдани, и облагодетелствани; и смешни, и достойни за възхита; и малки хора, и титани... 
В сатиричните си разкази Азиз Несин усмива икономическото неравенство, бюрокрацията, невежеството, подмазвачеството, корупцията, политиката... И прави това чрез едно неподражаемо тънко чувство на присмех, в което вплита типичния местен народностен хумор.


ЗА АВТОРА
Азис Несин е романист, поет, сценарист, журналист, общественик. Роден през 1915 г.с името Мехмед Нусред, той е сред големите съвременни турски класици. В неговите сатирични разкази и романи основна тема почти винаги е социалното неравенство, бюрокрацията, невежеството, корупцията, поднесени с неговото чувство за присмех. Превеждан е на повече от трийсет езика. Умира от сърдечен удар през 1995 г.

 

Описание
13/20 см 13х20 см
240 240
ISBN: 978-954-742-281-0 978-954-742-241-4
Мека мека
Павел Талев Хубавинка Филипова

Оценете

Вашето име:

Вашето мнение:

Рейтинг: Лош Добър

Въведете кода от картинката: