Сушаво лято

Сушаво лято

Цена: 14.00 лв.
Наличност: На склад
Количество:

ОЧАКВАЙТЕ НА 15.11.2017!

Магьосникът на турската литература Неджати Джумалъ създава разказите, включени в сборника „Сушаво лято“, въз основа на житейските истории, натрупани през адвокатската му практика. Покъртителни са картините на подчинения на жестоки, нечовешки закони селски живот…
Една от тези истории е разказана в новелата „Сушаво лято“. В нея авторът с ярки краски пресъздава проблемите, които недостигът на вода поражда пред все по-зажаднялата земя. И които подтикват хората към агресия и сблъсъци, за да имат този по-ценен от златото и петрола дар на природата. Съдбите на героите оживяват и на екран в едноименния филм на режисьора Метин Ерксан, с който турското филмово изкуство печели първата си международна награда – „Златна мечка“ на филмовия фестивал в Берлин.
Издавани и преиздавани години наред, произведенията на Неджати Джумалъ продължават да вълнуват сърцето на всеки, който се е докоснал до тях, със силата на втъканото в тях човеколюбие и с жаждата за справедливост в този свят.

 


ЗА АВТОРА

Н​еджати ​​Джумалъ е известен турски поет, писател и драматург. Завършил е право в Анкара. Автор е на 15 стихосбирки и още толкова сборници с разкази, новели и пиеси. Сред най-известните му произведения са сборникът „Сушаво лято“ и „Опустошени хълмове. Македония 1900“ и „Времето на тютюна“.

Оценете

Вашето име:

Вашето мнение:

Рейтинг: Лош Добър

Въведете кода от картинката: