Революция. Битката ни за Франция
Революция. Битката ни за Франция

Революция. Битката ни за Франция

Цена: 15.99 лв.
Автор: Еманюел Макрон
Наличност: На склад
Количество:

Най-младият държавен глава на Франция от времето на Наполеон досега се готви да прави революция. Именно революция. Така е озаглавил и книгата си, която излезе във Франция в навечерието на последните президентски избори и веднага се превърна в бестселър. 

Макрон, който е завършил философия в Сорбоната и е сред първенците на елитното Висше училище по администрация, демонстрира в книгата си усет, сякаш има зад гърба си десетилетен политически опит. Той е едно различно лице на Франция и въобще на политиката в наши дни: с външния си вид, с романтичната любовна история с някогашната му учителка по литература и сегашна негова съпруга Брижит Троньо, с прецизния си политически проект и най-вече с програмната си книга с дръзкото заглавие „Революция“. 

Приоритетите за бъдещата си работа, които Макрон излага с типичен френски финес, цитирайки често герои от историята и литературата, звучат амбициозно и обещаващо. На първо място е връщането на морала в политиката. И още: да се реформира правосъдието, образованието, данъчната система и Кодекса на труда.
Като непресекваща нишка в книгата преминава вярата на Еманюел Макрон, че французите са в състояние да превъзмогнат всякакви кризи и да тръгнат към по-добро бъдеще. 

 

Описание
13/20 см 13х20 см
2022 2017
240 320
ISBN: 978-954-742-281-0 978-954-742-242-1
Мека мека
Павел Талев Венелин Митев

Оценете

Вашето име:

Вашето мнение:

Рейтинг: Лош Добър

Въведете кода от картинката: